Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tämän maustekakun maku vain paranee tekeytyessään – viimeistele kahvikuorrutteella juuri ennen tarjoilua

Maustekaku säilyy pitkään hyvänä.
Arabialainen maustekakku kannattaa ottaa uunista heti, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, niin kakku pysyy mehevänä. Halutessasi voit kuorruttaa kakun kahvisella kuorrutteella.
Arabialainen maustekakku kannattaa ottaa uunista heti, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, niin kakku pysyy mehevänä. Halutessasi voit kuorruttaa kakun kahvisella kuorrutteella. Kuva: Sanne Katainen

Arabialainen maustekakku on joulun luottopelaaja, jonka maku vain paranee tekeytyessään. Halutessasi voi kuorruttaa kakun kahvikuorrutteella, jonka ohjeen löydät vinkkinä ohjeen lopusta. Säilytä kakku kuivassa ja kuorruta vasta juuri ennen tarjoamista.

Arabialainen maustekakku

noin 20 palaa

  • Ainekset
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 2 dl kevytkermaa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja munat yksitellen samalla vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita rasvaseokseen vuorotellen kevytkerman kanssa.

Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin 1 ½ litran rengasvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Säilytä jäähtynyt kakku viileässä. Sen maku tekeytyy ja paranee muutaman päivän säilytyksessä.

Vinkki: Halutessasi voit tehdä kakulle kuorrutteen. Siivilöi 50:een g sulaa voita 4 dl tomusokeria, 2 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl kanelia. Lisää 3 rkl kylmää kahvia, sekoita ja kuorruta kakku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.