Jauhelihakeitto saa makua riistalihasta ja juureksista
Jauhelihakeittoon voi pilkkoa kaikki jääkaapin juureslokeroon unohtuneet aarteet.
Kotimaiset juurekset ovat sydäntalvella edullisia, joten niitä kannattaa käyttää monipuolisesti. Kuva: Mari IkonenJuures-jauhelihakeitto
(6 annosta)
Ainekset:
- 10 perunaa
- 3 porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 100 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- noin 15 cm:n pala purjoa
- 2 laakerinlehteä
- 5 maustepippuria
- 2 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl hunajaa
- 500 g hirven tai peuran jauhelihaa
- 2 rkl voita jauhelihan ruskistamiseen
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- Päälle:
- tuoretta, silputtua persiljaa
Valmistusohje
Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori porkkanat, palsternakka ja juurisellerin pala ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja silppua sipuli, huuhdo ja silppua purjo.
Laita kaikki kasvikset kattilaan kylmään veteen, lisää mausteet, liemikuutiot ja hunaja ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
Keiton kiehuessa ruskista riistajauheliha paistinpannulla voissa ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.
Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä, lisää paistettu jauheliha. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele keitto persiljasilpulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

