Ruoka

Tuottajille tarjottiin maaseutunuorten ja Atrian tilaisuuksissa saksalaisia lihapullia – näin tilaisuudet järjestänyt ravintola kommentoi asiaa

Ennen molempia tilaisuuksia järjestäjän kanssa oli tehty sopimus tarjottavan ruuan kotimaisuudesta.
Kari Salonen
"Kesken lounaan ei ole kuitenkaan ollut mahdollista vaihtaa koko tuotetta uuteen, valitettavasti", keittiöpäällikkö muistuttaa.

MT kertoi aiemmin, että helmikuussa Tampereella, Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa järjestetyissä kahdessa tuottajille suunnatussa tilaisuudessa osallistujille tarjottiin ulkomaisia lihapullia. Tornissa järjestettiin MTK:n maaseutunuorten kevätparlamentti sekä Atrian tytäryhtiön A-Tuottajat Oy:n Liha-akatemia.

Solo Sokos Hotel Tornin keittiöpäällikkö Mikko Kautto kertoo, että Atrian Liha-akatemian ruokatarjoiluja koskevassa tiedonkulussa on sattunut inhimillinen virhe tiedonkulussa. Kautto sanoo ottavansa tuosta virheestä henkilökohtaisen vastuun.

Kautto kertoo, että hän on itse suunnitellut tilaisuuden lounasmenun.

"Minulla oli tieto, että kaikkien illallisella tarjottavien lihatuotteiden tulee olla Atrialta. Näin on toimittu, mutta valitettavasti kyseisen päivän lounaalla on ollut muitakin kuin Atrian tuotteita", hän harmittelee.

MTK:n maaseutunuorten kevätparlamentin tarjoiluja koskeva toive ruuan kotimaisuudesta ei ole päätynyt Kautolle saakka. Hän pahoittelee asiassa tapahtunutta virhettä.

"Käymme tapahtuneeseen johtaneet seikat tarkasti lävitse ja kehitämme sisäistä tiedonkulkuamme, jotta vastaavia virheitä ei jatkossa tapahtuisi", keittiöpäällikkö lupaa.

Vieraille on Kauton mukaan lounaalla tarjottu korvaavaa kotimaista lihaa lihapullien tilalle, mikäli vieraat sitä erikseen toivoivat.

"Kesken lounaan ei ole kuitenkaan ollut mahdollista vaihtaa koko tuotetta uuteen, valitettavasti", hän muistuttaa.

Kauton mukaan ruuan alkuperää koskevia sopimuksia tehdään asiakkaiden kanssa hyvin harvoin.

Lue lisää: Tampereen Torni tarjosi tuottajien tilaisuuksissa tuontilihaa: "Jos asiakkaiksi tulee maatalousalan väkeä, ruuan kannattaisi olla kotimaista"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Alkoholittoman oluen myynti kasvanut huimasti – hellekesä sai suomalaiset litkimään myös pullovesiä

Moni korvaa aamupalan kahvilla – niin ei kannattaisi tehdä, koska aamupalassa piilee tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon