Ruoka

Oletko kokeillut tehdä tomaatista jäätelöä, entä kurkusta paistosta? Kasvihuoneravintolassa yllätyt erikoisherkuista

Tomaatista ja kurkusta voi tehdä melkein mitä vain, tietää Maria Berg.
Sanne Katainen
Tomaatti-, kurkku- ja mansikkajäätelöt ovat Lid's Kökin erikoisuuksia.

Tomaattiglögiä jouluna, tomaattisimaa vappuna, tomaattipaistosta lohen kanssa, tomaattilimppua leipänä ja jälkkäriksi tomaattijäätelöä.

Vaiko sittenkin kurkkumojito aperitiiviksi, kurkkumuhennosta silakkapihvien kera ja kurkkujäätelöä kaiken kruunuksi?

Lind's Kök -kasvihuoneravintolaa Närpiössä pyörittävä Maria Berg käyttää tomaattia ja kurkkua mihin vain kuvitella saattaa. Lisämakua tulee omista yrteistä, mansikoista ja valkosipulista. Sekä tietysti hedelmistä. Makuyhdistelmät hipovat täydellisyyttä.

"Meidän mansikkacocktail on must! Sitä kysytään heti, jos se puuttuu seisovasta pöydästä", Berg tietää. Mansikkacocktailin resepti on yksinkertainen: mansikkaviipaleita, valkosipulisilppua ja öljykastike.

Katso Marian reseptit MT Ruoka -reseptihausta:

Kurkkumojito

Tomaattipaistos

Täytetyt suippopaprikat

Perunamurske ja tomaattiratatouille

Sinappimarinoidut paistetut silakat ja kurkkumuhennos

Tomaattikakku

Tomaattitiramisu

Tomaattijäätelö Lind'sin tapaan

Tomaattisima

Tomaattiremmit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jopa yli puolet ravintoloista kaatuu toimintakiellon vuoksi, arvioi huippukokki Henri Alén – take away -toiminta ei pelasta koko alaa

Ajattelitko juhlia pitkän kaavan kautta? Se ei onnistu ainakaan ravintolassa, sillä ne menevät kiinni puolen yön aikaan

MT:n Riitta Mustonen palkittiin suomalaisen ruokakulttuuriin eteen tekemästään työstä

Grillit nostettu esiin – poikkeustila aiheutti piikin grillituotteiden kysyntään