
Oletko kokeillut tehdä tomaatista jäätelöä, entä kurkusta paistosta? Kasvihuoneravintolassa yllätyt erikoisherkuista
Tomaatista ja kurkusta voi tehdä melkein mitä vain, tietää Maria Berg.Tomaattiglögiä jouluna, tomaattisimaa vappuna, tomaattipaistosta lohen kanssa, tomaattilimppua leipänä ja jälkkäriksi tomaattijäätelöä.
Vaiko sittenkin kurkkumojito aperitiiviksi, kurkkumuhennosta silakkapihvien kera ja kurkkujäätelöä kaiken kruunuksi?
Lind's Kök -kasvihuoneravintolaa Närpiössä pyörittävä Maria Berg käyttää tomaattia ja kurkkua mihin vain kuvitella saattaa. Lisämakua tulee omista yrteistä, mansikoista ja valkosipulista. Sekä tietysti hedelmistä. Makuyhdistelmät hipovat täydellisyyttä.
"Meidän mansikkacocktail on must! Sitä kysytään heti, jos se puuttuu seisovasta pöydästä", Berg tietää. Mansikkacocktailin resepti on yksinkertainen: mansikkaviipaleita, valkosipulisilppua ja öljykastike.
Katso Marian reseptit MT Ruoka -reseptihausta:
Kurkkumojito
Tomaattipaistos
Täytetyt suippopaprikat
Perunamurske ja tomaattiratatouille
Sinappimarinoidut paistetut silakat ja kurkkumuhennos
Tomaattikakku
Tomaattitiramisu
Tomaattijäätelö Lind'sin tapaan
Tomaattisima
Tomaattiremmit
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







