Ruoka

Ruokavirasto jyrähtää: Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi

Siitä, että ravintolisien tai muiden elintarvikkeiden nauttiminen voisi suojata koronavirukselta tai parantaa sen aiheuttamaa sairautta, ei ole olemassa tieteellistä näyttöä.
Juho Leskinen
Ruokaviraston tulkinnan mukaan elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon on lääkkeellistä markkinointia, joka on lopetettava.

Ruokavirasto vaatii, että elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi.

Virasto huomauttaa, että elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn ja hoitoon on lisääntynyt internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Siitä, että ravintolisien tai muiden elintarvikkeiden nauttiminen voisi suojata koronavirukselta tai parantaa sen aiheuttamaa sairautta, ei kuitenkaan ole olemassa tieteellistä näyttöä.

Ruokaviraston tulkinnan mukaan elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon on lääkkeellistä markkinointia, joka on lopetettava.

"Ravintolisien ja muiden elintarvikkeiden lääkkeellinen markkinointi on ehdottoman kiellettyä ja tulee lopettaa välittömästi", Ruokavirasto jyrähtää tiedotteessaan.

Elintarvikelain mukaan elintarvikkeen pakkauksessa, esitteessä, mainoksessa tai muulla tavalla markkinoinnin yhteydessä elintarvikkeella ei saa esittää olevan ihmisen sairauksien ennalta ehkäisemiseen, hoitamiseen tai parantamiseen liittyviä ominaisuuksia, eikä viitata sellaisiin tietoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mullistava saavutus Ranskassa: Suomalaisen Ainoa Wineryn neljä viiniä voittivat kultamitalit maailmankuuluissa viinikilpailuissa

Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa

Oma panimo lupia vaille valmiina käyntiin – omaa olutta alkaa virrata Tammiston Cittarin panimosta lähiviikkoina

Jäätelöannos grillissä tai lohi laudalla – kun hallitset nämä niksit, niin grillissä onnistuu melkein mikä vain