Ruokavirasto jyrähtää: Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Ruokavirasto jyrähtää: Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi

Siitä, että ravintolisien tai muiden elintarvikkeiden nauttiminen voisi suojata koronavirukselta tai parantaa sen aiheuttamaa sairautta, ei ole olemassa tieteellistä näyttöä.
Juho Leskinen
Ruokaviraston tulkinnan mukaan elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon on lääkkeellistä markkinointia, joka on lopetettava.

Ruokavirasto vaatii, että elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi.

Virasto huomauttaa, että elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn ja hoitoon on lisääntynyt internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Siitä, että ravintolisien tai muiden elintarvikkeiden nauttiminen voisi suojata koronavirukselta tai parantaa sen aiheuttamaa sairautta, ei kuitenkaan ole olemassa tieteellistä näyttöä.

Ruokaviraston tulkinnan mukaan elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon on lääkkeellistä markkinointia, joka on lopetettava.

"Ravintolisien ja muiden elintarvikkeiden lääkkeellinen markkinointi on ehdottoman kiellettyä ja tulee lopettaa välittömästi", Ruokavirasto jyrähtää tiedotteessaan.

Elintarvikelain mukaan elintarvikkeen pakkauksessa, esitteessä, mainoksessa tai muulla tavalla markkinoinnin yhteydessä elintarvikkeella ei saa esittää olevan ihmisen sairauksien ennalta ehkäisemiseen, hoitamiseen tai parantamiseen liittyviä ominaisuuksia, eikä viitata sellaisiin tietoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi

Tekeekö mieli grillata, mutta grilli puuttuu? – pian voit lainata sen kirjastosta