Ruoka

Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata

Uudessa kaurasuklaassa on 13 prosenttia suomalaista kauraa.
Riitta Mustonen
Fazer Oat Choko eli kaurasuklaa sopii laktoosi-intoleranteille ja vegaaneille. Crispy Mint -suklaassa valkoinen sokeri on korvataan jatkossa kauraksylitolilla.

"Onnistuimme herkullistamaan kaksi meille annettua suklaahaastetta: kasvipohjaisuuden ja sokeroimattomuuden", toteaa Fazer konsernin tutkimusjohtaja Jussi Loponen tiedotteessa.

Fazer Oat Chokossa eli kaurasuklaassa yhdistyvät suomalainen kaura ja vastuullinen kaakao. Maitosuklaalta maistuvan suklaan valmistuksessa ei käytetä lainkaan maitoa.

Sokeroimattomassa Crispy Mint -maitosuklaassa on kylläkin maitoa, mutta makeutusaineena on käytetty ksylitolia. Fazer on rakentamassa Lahteen kauraksylitolitehdasta, ja jatkossa ksylitoli saadaan sieltä.

Uutuuksia myydään Fazerin omissa myyntipisteissä keskiviikosta alkaen. Kaupan hyllyille tuotteita on odotettavissa aikaisintaan ensi vuonna, Fazerilta kerrotaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maitoa arvostelevan Oatlyn kauramäski käytetään sikojen rehuksi – MTV:n Uutisaamussa ihmeteltiin myös, miksi kauran ravinteita ei saada siirretyksi kaurajuomaan

Ravitsemustieteilijä pöyristyi Oatlyn Maitomyytit-kampanjasta: "Älytöntä hyökätä yhtä ruoka-ainetta vastaan!"

Oatly vastaa maitomyytit-kohuun: Kyseessä on keskustelunavaus

Vuoden kalkkunatuottajiksi valittiin Jaana ja Jyrki Tapio Loimaalta – Lintujen hyvinvoinnin turvaaminen on tilan ykkösasia