Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata

Uudessa kaurasuklaassa on 13 prosenttia suomalaista kauraa.
Riitta Mustonen
Fazer Oat Choko eli kaurasuklaa sopii laktoosi-intoleranteille ja vegaaneille. Crispy Mint -suklaassa valkoinen sokeri on korvataan jatkossa kauraksylitolilla.

"Onnistuimme herkullistamaan kaksi meille annettua suklaahaastetta: kasvipohjaisuuden ja sokeroimattomuuden", toteaa Fazer konsernin tutkimusjohtaja Jussi Loponen tiedotteessa.

Fazer Oat Chokossa eli kaurasuklaassa yhdistyvät suomalainen kaura ja vastuullinen kaakao. Maitosuklaalta maistuvan suklaan valmistuksessa ei käytetä lainkaan maitoa.

Sokeroimattomassa Crispy Mint -maitosuklaassa on kylläkin maitoa, mutta makeutusaineena on käytetty ksylitolia. Fazer on rakentamassa Lahteen kauraksylitolitehdasta, ja jatkossa ksylitoli saadaan sieltä.

Uutuuksia myydään Fazerin omissa myyntipisteissä keskiviikosta alkaen. Kaupan hyllyille tuotteita on odotettavissa aikaisintaan ensi vuonna, Fazerilta kerrotaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Särkikalan heikko saanti, alihankkijan konkurssi ja pakkausongelmat veivät lahnajauhelihan kaupoista – sinnikäs yrittäjä selätti ongelmat ja tuote tekee paluun

Finnwatchin tutkija vapautettiin syytteistä Thaimaan korkeimmassa oikeudessa – syytteet liittyivät ananasmehun vastuulliseen tuotantoon

Mansikat kannattaa poimia tai ostaa ripeästi – "On odotettavissa nopeasyklinen mansikkakausi"

Lähiruokatrendi näkyy myös Alkon hyllyllä — heinäkuussa Alko panostaa pientuottajien tuotteisiin