Metsäsienipinsa: Yhdistää herkullisen pinsapohjan maukkaisiin sieniin – katso resepti
Pinsat ovat paksumpia ja kuohkeampia kuin pizzapohjat, mutta matalampia kuin focaccialeivät. Ne täytetään pizzan tapaan joko ennen uunikuumennusta tai sen jälkeen.
Pinsa on pizzan ja focaccian välimuoto, jossa kuohkea, esipaistettu pohja viimeistellään halutuilla täytteillä. Pinsoja löytyy kaupoista monen merkkisiä. Kuva: Mikko MäntyniemiEnsimmäiset esikypsennetyt pinsapohjat ilmestyivät kauppoihin noin vuosi sitten. Pinsatäytteitä voi varioida yhtä monella tavalla kuin pizzatäytteitäkin. Sienipinsassa maukkain lopputulos syntyy, kun valitsee täytteeseen 2–4 kuivattua sienilajia.
Metsäsienipinsa kuivatuista sienistä
4 annosta
Ainekset
- 2 dl kuivattuja metsäsieniä (esim. herkkutatteja, mustatorvisieniä, sikurirouskuja ja suppilovahveroita)
- 2 rkl voita tai margariinia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl majoneesia tai ranskankermaa
- 2 dl juustoraastetta (rasvaa vähintään 17 %)
- 1 kananmuna
- 2 pinsapohjaa
Lisäksi
- parmesaaniraastetta
- rucolaa ja basilikanlehtiä
Valmistusohje
- Laita kuivatut metsäsinet veteen likoamaan noin 30 minuutiksi. Valuta sienet ja purista mahdollisimman kuivaksi.
- Kuumenna rasva pannulla. Paista sieniä muutama minuutti, kunnes ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita majoneesiin tai ranskankermaan juustoraaste ja kananmuna. Levitä seos pinsojen päälle. Kuumenna pinsapohjia 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Ota pohjat uunista ja levitä niille sienet. Viimeistele parmesaaniraastella, rucolalla ja basilikanlehdillä.
- Vinkki: Sienipinsaan kannattaa käyttää 2–4 sienilajia, jolloin maku saa syvyyttä ja moniulotteisuutta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

