Ruoka

Lidl perustelee banaanipäätöstään: "Muille kuin Reilun kaupan banaaneille on edelleen kysyntää"

Reilun kaupan banaanien rinnalle palautettiin vuosi sitten kaikessa hiljaisuudessa kilohinnaltaan neljä senttiä halvemmat banaanit.
Jaana Kankaanpaa
Lidlin mukaan Reilun kaupan banaanien myynti on kasvanut vuodesta 2018 merkittävästi.

Lidl mainosti alkuvuonna 2019 näyttävästi siirtyvänsä pelkästään Reilun kaupan banaanien myyntiin.

Syksyllä 2019 Lidl toi kuitenkin rinnalle Rainforest Alliance -sertifioidut banaanit. Tuolloin se lähetti asiasta vain tiedotteen, jossa kaupallinen johtaja Thomas Heinrichs perusteli, että Lidl haluaa tarjota asiakkaille myös edullisemman vaihtoehdon.

"Emme mainostaneet Rainforest Alliance -banaanien paluuta valikoimaan, vaan luotimme siihen, että asiakkaamme löytävät ne myymälästä", selvittää Katja Kuikka Lidlin viestinnästä.

Tällä hetkellä Reilun kaupan banaanit maksavat Lidlissä 1,49 euroa kilolta ja Rainforest Alliance -banaanit 1,45 euroa kilolta. Reilun kaupan luomubanaanien kilohinta on 1,75 euroa.

"Osalle asiakkaista pienelläkin hintaerolla on merkitystä", Kuikka toteaa.

Tällä hetkellä Lidlissä myytävät Reilun kaupan banaanit tulevat Ecuadorista ja Perusta, Rainforest Alliance -banaanit Panamasta ja Guatemalasta.

Lue myös:

Takki kääntyi hiljaisuudessa: Lidl antoi vuonna 2019 lupauksen myydä vain Reilun kaupan banaaneja mutta halvemmat banaanit palasivat kauppaan jo samana vuonna

Yle: Panamantauti levisi Etelä-Amerikkaan ja uhkaa maailman banaanintuotantoa

Lidl myy jatkossa vain reilun kaupan banaaneja

Jarkko Sirkiä
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näiden kolmen ruokatuotteen vientiä suomalaiset tehostaisivat

Kultainen Juustohöylä -palkinto Jukolan Juustolle – voittajajuustot syntyvät veljesten yhteistyönä

"Iskee tarinaa kuin kapakassa kaverille juttelisi" – ruokatoimittajat valitsivat Japanin katuruoka -kirjan vuoden parhaaksi kotimaiseksi

Hans Välimäki kertoo, mitkä ovat suomalaisten ravintoloiden suurimmat ongelmat – lisäksi hän paljastaa pahimmat ammatilliset mokansa