Ruoka

Monen koululaisen ruokakassista löytyy Saarioisten tuotteita, miten on päädytty juuri niihin? "Yhteydenotto on tullut asiakkailtamme"

Ammattikeittiöiden myynti on vähentynyt koronaepidemian myötä. Saarioisilta kerrotaan, että etäkoululaisten ruokakassien avulla on pystytty paikkaamaan myynnin menetystä.
Carolina Husu
Saarioisten maksalaatikko on Suomen suosituimpien einesten listan kärjessä.

Oppilaiden siirryttyä etäopetukseen kunnat ovat keksineet vaihtoehtoisia tapoja järjestää kouluruokailu. Yksi yleinen tapa ovat olleet koteihin jaettavat ruokakassit. Monen etäkoululaisen lounaat ovat olleet järjestelyn vuoksi Saarioisten valmiita aterioita.

Miksi tukut tai kunnat ovat päätyneet valitsemaan juuri Saarioisten aterioita?

Saarioisten kuluttajakokemuksesta vastaavan johtajan Tiia Yrjölän mukaan yhtiö on sopimuskumppani useiden yksityisten ja julkisten tahojen kanssa.

"Nykyisessä poikkeustilanteessa olemme toimittaneet asiakkaillemme etäkoululaisille sopivia lounasvaihtoehtoja. Yhteydenotto on tullut asiakkailtamme", Yrjölä vastaa sähköpostitse.

Hänen mukaansa laajasta tuotevalikoimasta löytyy mahdollisimman monelle koululaiselle maistuvia annoksia.

Saarioinen toimittaa aterioita myös ammattikeittiöihin. Yhtiön ruokia käytetään esimerkiksi kouluruokaloissa myös korona-ajan ulkopuolella. Epidemian vuoksi sulkeutuneet ammattikeittiöt ovat tarkoittaneet myös Saarioisille myynnin menetystä.

"Annosateriatoimituksilla olemme pystyneet jonkin verran paikkaamaan tätä."

Yrjölän mukaan annosaterioiden myynti on kasvanut jo ennen koronaa, eikä epidemialla ole ollut vaikutusta kasvavaan trendiin. Eniten myynti on kasvanut yhden hengen aterioissa. Yrjölä kertoo, että etäkouluun siirtymisen myötä menekit ovat kasvaneet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen

Haluatko syödä jauhelihapihvisi mediumina? Viranomaiset varoittavat erityisesti lapsia ja iäkkäitä koskevasta sairastumisvaarasta

Dansukkerin Hyytelösokeri Multi -eriä vedetään takaisin — syynä sallitun rajan ylittävät etyleenioksidi-pitoisuudet.