Ruoka

Söin täällä: Kaksi vetyä vertailussa Lappeenrannassa – Kafiina hävisi niukasti Satama-Sannille, mutta syy jäi osin hämäräksi

Molemmissa kahviloissa myydään samaa tuotetta samaan hintaan, mutta toisen jono oli huomattavasti pitempi kuin toisen.
Vedyn täytteet ovat runsaat.

Lappeenranta on kuuluisa vedyistä ja atomeista eli lihapiirakoista, joissa on täytteenä savu- tai keittokinkkua ja keitettyä munaa tai vain munaa. Kauniina kevätsunnuntaina Satamatorilla on pitkä jono Satama-Sannin kioskin edessä, mutta viereisessä Kafiinassa jonottaa vain yksi asiakas. Siispä sinne.

Otan vedyn savukinkulla ja lisukkeiksi ketsuppia, kurkkusalaattia ja raakaa sipulia. Saan voipaperiin kääräistyn piiraan, joka tihkuu rasvaa. Liha-riisitäyte on mössöinen eivätkä lisukkeetkaan säväytä.

Päätän testata myös Sannin vedyn samoilla lisukkeilla. Hintakin on sama, 5,50 euroa.

Sannin piiraan välissä vilkkuu punasipulihakkelusta ja kinkkua on reilusti. Käärö ei ole yhtä tiukka kuin Kafiinan, joten koko paketti näyttää isommalta. Makukin on raikkaampi.

Marssin Kafiinaan kysymään, mistä lihapiirakat tulevat. "Kesämäen leipomosta, se on ainoa oikea!" myyjä huikkaa iloisesti.

Entä Sanni sitten, mistäs teidän piirakat? "Kesämäen leipomosta."

Maussa ja rakenteessa oli siis eroa, mutta jonon pituuteen saattoi vaikuttaa sekin, että huhtikuussa elettiin vielä turvaväliaikaa ja ehkä ulkona torilla jonottaminen ja ostaminen tuntui ihmisistä turvallisemmalta kuin meno sisään kahvilaan tilaamaan ja maksamaan.

Satama-Sanni ja Kafiina, Lappeenrannan Satama, Lappeenranta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ahdistaako hukkaan menevä omenasato? Tässä vinkit pudokkaiden ja kolhiintuneiden omppujen käyttöön

Särjen kalastusaika käynnistyy vesien viilentyessä – kauppoihin on tullut paljon uusia luonnonkalatuotteita

Ruoka-alan edunvalvonta vahvistuu Suomen Yrittäjien ruokavaliokunnan voimin – "Monet maataloudessa toimivat yritykset ovat MTK:n rinnalla myös meidän jäseniä"

"Hitaiden" hämäläisten yrittäjien kiireettömyyttä korostava matkailutuote palkittiin valtakunnallisessa ruokamatkailukilpailussa – parhaaksi nousi metsäravintola Nielu