Fallero-falafelit voitti menestysreseptikisan – "Saattaa ylittää myynnissä jopa Boltsin ja Rostiksen"
Kotimaisesta härkäpavusta valmistettu Fallero sai kiitosta erinomaisesta laadusta ja soveltuvuudesta teolliseen tuotantoon.Kolmas Suomalainen menestysresepti -kilpailu päättyi keskiviikkoiltana paimiolaisen ravintoloitsija Marjaana Pohjolan voittoon Fallero-falafeleilla. Tuomarit kehuivat tuotetta ravintolatason herkuksi.
Fallero on falafelin suomalainen ja ekologisempi versio, joka valmistetaan kotimaisista härkäpavuista, kasviksista ja mausteista. Makuja on kaksi: herne-lehtikaali ja punajuuri.
S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho uskoo, että Fallero saattaa ylittää jopa edelliskauden voittajien huippumyynnit. "Fallerolla on monta vahvuutta, mutta yksi niistä on valloittava maku."
S-ryhmän järjestämää Suomalainen menestysresepti -kilpailua käytiin nyt kolmatta kertaa. Ruokainnovaation voitosta kisasivat Falleron lisäksi Foodinin Chia Good -luomuvälipala, Bean Betterin fermentoidut härkäpapupalat, Leivon Leipomon Kaurakas-putkipasta, Kamaboko Finlandin savustetusta lahnasta valmistettu Leikkala-kalaleikkele sekä KomeroFoodin Ateriakippo.
Kokki Jyrki Sukulan mukaan kilpailutuotteissa korostuivat tämän hetken suurimmat megatrendit vastuullisuus, ympäristö ja ravitsemus. "Kilpailu oli todella tiukka. Voittaja ratkesi vasta finaalijaksossa."
Edellisten kilpailujen voittajia ovat kaura-siemenpyörykkä Boltsi ja Rostis-piiras.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

