
Söin täällä: Peipsijärven pakasteahven ja juoksettunut lohikeitto olivat pettymyksiä Mäntän klubilla – jälkiruoka, miljöö ja ystävällisyys paikkasivat kokemusta
Voi olla, että ateriointi Mäntän klubilla on ilta-aikaan aivan toisenlainen elämys.
Varsinkin kukkeimpaan kesäaikaan oletti saavansa tuoretta kalaa uusilla perunoilla. Ahven oli kuitenkin pakastettua tuontitavaraa. Kuva: Katja LamminenLounas Mäntän klubilla ei mennyt ihan putkeen. Miljöö on hulppea, joten odotukset olivat kovat. Alkusalaattipöytä oli hyvinkin kelvollinen lohineen, oliiveineen ja raikkaine selleriraasteineen. Sen sijaan hintaan kuuluva lohikeitto oli heikko esitys. Jostain syystä kerma oli juoksettunut kokkareiseksi munamaitomuhjuksi ja maku oli rasvaisen tunkkainen.
Vesi kielellä odotimme pääruuaksi tuoreita ahvenfileitä uusilla perunoilla. Pettymys oli melkoinen, kun ahvenet olivatkin pakasteesta sulatettuja, kuivakoita ja mauttomia. Kuin jotain kapakaloja. Tarjoilijan mukaan ahvenet olivat peräisin Peipsijärvestä Viron ja Venäjän rajalta. Kuulemma ravintola panostaa kotimaisuuteen ala carte -listallaan, mutta lounasaikaan tarjolla voi olla sitä sun tätä.
Epäonnisesti tarjoilija kiikutti vielä pöytään reunoiltaan niin risan viinilasin, että huulen halkeaminen oli lähellä. Tilanne paikattiin hyvin ilmaisella jälkiruokaviinillä. Jälkiruoka oli onneksi oikein maukas: suklaakakkua, suolakinuskia, vanilja-appelsiinikastiketta ja jonkinlaisia ritiseviä kullitettuja hippusia.
Voi olla, että ateriointi Mäntän klubilla on ilta-aikaan aivan toisenlainen elämys.
Mäntän klubi, Tehtaankatu 33, 35800 Mänttä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
