Ruoka

Yli tuhat Australian ruokakauppaa myy pian suomalaista nyhtökauraa

Kasviproteiineille odotetaan miljardimarkkinoita, sillä ihmiset haluavat syödä kasvipohjaista ruokaa ja löytää vaihtoehtoja soijalle.
Gold&Green Foods
Nyhtökaura lähtee syksyllä maailman toiselle puolen.

Suomalaista Gold&Green Foodsin nyhtökauraa aletaan myydä syyskuussa Australiassa. Kaura kiipeää maan suurimman vähittäiskauppaketjun, Woolworthsin valikoimaan koko maassa. Myymälöitä on toista tuhatta.

Paulig-ryhmään kuuluvan Gold&Greenin tiedotteessa todetaan, että ruokailutottumukset muuttuvat ja samalla kasviproteiinien kysyntä kasvaa nopeasti. Vuonna 2020 Australian kasviproteiinien vähittäismyynti kasvoi 46 prosenttia, 96 miljoonaan euroon, ja jos kasvu jatkuu, tuoteryhmän arvioidaan kasvavan 1,87 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä.

Kasvavavana ryhmänä mainitaan asiakkaat, jotka haluavat monipuolisuutta ruokavalioonsa. Nyhtökaura tarjoaa joustavia ja helppoja tapoja ruoanlaittoon, sillä tuote sopii tuttuihin ruokiin ja sitä on helppo maustaa, kertoo Mauro Pisani, Woolworthsin kasvipohjaisen proteiinin kategoriapäällikkö.

Nyhtökaura sisältää vain kauraa, herne- ja härkäpapuproteiinia, öljyä ja suolaa.

”Kasvavan kasvipohjaisten tuotteiden kysynnän lisäksi ihmiset ovat yhä tietoisempia ja kriittisempiä ruokavalinnoistaan. Monet etsivät myös ei-soijapohjaisia vaihtoehtoja, joissa on korkea proteiinipitoisuus ja mieluiten ilman tunnistamattomia ainesosia", Gold&Green Foodsin markkinointijohtaja Annette Kauppinen kertoo.

Nyhtökaura tuli markkinoille vuonna 2016, ja Suomessa uutuutta jopa jonotettiin, Kauppinen kertaa. Nyt sitä on saatavilla vähittäiskaupoissa myös Hollannissa, Yhdysvalloissa ja tusinassa muussa maassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisista tuli Lapland Hotelsin hittituote: "Meillä on pohjoisessa maailman parhaat raaka-aineet"

Omenoiden puristuksen uuteen suosioon on yksi syy – eikä se ole runsas sato

Suomeen tuleva norjalainen ruuan verkkokauppa etsii nyt kumppaneita ja myytävää – myös "paikallisesti tuotettuja herkkuja"

Lantmännen ostaa Myllyn Parhaan — Miska Kuusela: "Yhtiöillämme on yhtenäinen perusta"