Ruoka

Kotimaisista raaka-aineista valmistettu suomalaisviski nappasi voiton New Yorkissa: "Loistava uutinen"

Ruoka 11.09.2018

Kahdeksatta kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui yhteensä 340 väkevää alkoholia.


Teerenpeli Yhtiöt
Nyt voiton napannut viski on saanut palkintoja aiemminkin.

Teerenpeli Kaski Single Malt -viski on palkittu Double Gold-mitalilla kansainvälisessä New York World Wine & Spirits -kilpailussa. Kahdeksatta kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui yhteensä 340 väkevää alkoholia.

Nyt voiton napannut viski on saanut palkintoja aiemminkin. Esimerkiksi kesällä Kaski palkittiin IWSC – International Wine & Spirit -kilpailussa hopealla. Lisäksi se on valittu vuoden pohjoismaiseksi viskiksi vuosina 2013, 2017 ja 2018.

Teerenpeli tavoittelee jalansijaa juuri New Yorkissa, joten osallistuminen kilpailuun oli luontevaa.

"New York on yksi maailman kilpailluimmista alkoholimarkkinoista. Jos ajattelee Manhattanin aluetta, se on mittakaavassa kuin postimerkin kokoinen. Silti siellä on pienellä alueella noin 8000 jälleenmyyjää, joilta voi ostaa alkoholia. Menestyminen kilpailussa on loistava uutinen. Se on meille yksi keino erottautua, jotta sekä paikalliset sisäänostajat että kuluttajat löytävät tuotteen paremmin", Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja Anssi Pyysing kommentoi tiedotteessa.

New York World Wine & Spirit -kilpailuissa palkittiin pronssimitalilla myös Teerenpelin ensimmäinen oma gini, PyyGin.

Kaski-viski, kuten muutkin Teerenpelin tislaamon tuotteet, valmistetaan paikallisista raaka-aineista. Mallas ostetaan paikalliselta mallastamolta ja vesi on Salpausselän pohjavettä. Teerenpelin mallasviskit valmistetaan aidolla pannutislausmenetelmällä uusiutuvaa pellettienergiaa käyttäen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT