WeFood-hävikkiruokakauppa vähentänyt hävikkiä yli 250 000 kiloa
Kirkon Ulkomaanavun kauppa on Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä.
Viime vuonna WeFoodissa kävi 56 000 asiakasta. Myymälä sijaitsee Helsingissä kauppakeskus Redin K1-kerroksessa. Vapaaehtoiset Tanja Mårtenson (etualalla) ja Merja Dahlbom hyllyttävät leipää WeFoodin myymälässä Helsingissä. Kuva: FCA 2018WeFood avattiin Helsingin kauppakeskus Rediin syksyllä 2018. Tähän mennessä kauppa on myynyt hyötykäyttöön 250 000 kiloa elintarvikkeita, jotka muutoin olisivat päätyneet hävikkiin.
”Tavoite on saavutettu yhteistyöllä elintarvikealan ja vapaaehtoisten kanssa. Olemme todella tyytyväisiä, että työ tuottaa toivottua tulosta”, toteaa WeFoodin päällikkö Eveliina Pöllänen tiedotteessa.
Tutkimusten mukaan Suomessa hävikkiin päätyy vuodessa 400–500 miljoonaa kiloa elintarvikkeita. Ruokahävikin ympäristövaikutukset ovat merkittävät. Suomessa syntyvä ruokahävikki vastaa ilmastovaikutuksiltaan jopa 350 000 henkilöauton vuotuisia päästöjä.
WeFood on osa Kirkon Ulkomaanavun ympäristötyötä. Hävikin vähentämisen lisäksi WeFood jakaa tietoa aiheesta muun muassa kouluttamalla vapaaehtoisia ja tekemällä yhteistyötä oppilaitoksien, tukkujen ja maahantuojien kanssa.
Tällä hetkellä WeFoodin toiminnassa on mukana lähes 50 vapaaehtoista. Yhteistyökumppaneita on 45 ja uusia kumppanuuksia solmitaan jatkuvasti.
”Suurin kiitos kuuluu tavaran lahjoittajille sekä vapaaehtoisille. Olemme saaneet luotua hyvät verkostot, joiden avulla työtä saadaan tehtyä. Eikä pidä unohtaa asiakkaita, he lopulta saavat hävikin hyötykäyttöön”, Pöllänen sanoo.
Lue myös:
Kirkon Ulkomaanavun WeFood-kauppa perustuu tanskalaisen sisarjärjestön konseptiin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
