Leivo näyttävä leipäkranssi: Yllättää tomaattisella maullaan
Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja basilikalla maustettu kranssi on muhkean kokoinen leipä.Taikinan nesteeksi käy yhtä hyvin maito kuin kauramaitokin. Jos kauramaitoon tehdyssä taikinassa voin korvaa öljyllä tai maidottomalla margariinilla, sopii leipä myös vegaanin ruokavalioon.
Tomaattinen juhlakranssi
1 kpl
- Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- noin 10 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- Voiteluun ja pinnalle
- maitoa
- auringonkukansiemeniä
- Lisäksi
- tuorejuustolevitettä
- suomalaista juustoa, esimerkiksi Luostaria
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, hienonnetut tomaatit sekä basilikasilppu.
Alusta jauhot joukkoon sekä pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo paloista noin 60 cm pitkät tangot. Kiepauta tangot toistensa ympäri löysästi. Taivuta kranssin muotoon ja kohota.
Voitele kohonnut kranssi maidolla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Leikkaa saksilla viiltoja kranssin ulkoreunaan.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa juustojen kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


