Peruna-bataattiranskalaiset
Ranskalaiset voi tehdä perunoiden lisäksi bataatista tai muista juureksista-Peruna-bataattiranskalaiset
pellillinen
Ainekset
- 2 isoa perunaa
- 1 (noin 400 g) bataatti
- 1 rkl öljyä
- reilu ruokalusikallinen maissitärkkelystä
- suolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese juurekset hyvin. Kuori bataatti. Leikkaa perunasta ja bataatista noin etusormen paksuisia ranskalaisia.
Lisää perunoihin ja bataattiin reilu ruokalusikallinen maissitärkkelystä ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi öljy, sekoita ja asettele ranskalaiset pellille niin, että ne eivät koske toisiaan.
Paista ranskalaisia noin 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Käännä ne ympäri pellillä ja paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
Kannattaa seurailla paistumista, sillä erityisesti bataattiranskalaiset ovat herkkiä palamaan.
Mausta suolalla ja tarjoa heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

