Sorsankoipi-jyväpata
Pane sorsankoipien kanssa samaan pataan hautumaan kotimaisia neljän viljan ateriajyviä. Ne ovat uusi, maistuva ja kuiturikas vaihtoehto riisille.
Sorsankoipipata: Riistalinnun koivet ja neljän viljan ateriajyvät kypsyvät samassa padassa mehevän herkulliseksi.Sorsankoipi-jyväpata
Noin 4 annosta
Ainekset
- 8–10 sorsankoipea
- 3 dl neljän viljan ateriajyviä (Myllärin)
- 1 tl öljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl vettä
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 rkl riista- tai lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Kuivaa lihat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Anna olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen ruuan valmistamista.
Mittaa ateriajyvät kevyesti voideltuun pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita vesi, tomaattimurska, appelsiinimehu, riistafondi ja sipulit keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa seos jyvien päälle. Nosta päällimmäiseksi sorsankoivet ja peitä kannella.
Nosta pata 175-asteiseen uuniin noin tunniksi, tai kunnes neste on imeytynyt jyviin ja lihat ovat kypsiä. Tarjoa salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

