Porvoossa valitaan vuoden paras runebergintorttu – Finaaliin pääsi jopa säilykepurkkiin leivottu versio
Seitsemän eri versiota perinteisestä helmikuun herkusta kilpailee parhaan tortun tittelistä.Tuomaristolla oli tammikuussa vaativat tehtävä, kun 28 erilaisesta runebergintorttuversiosta piti valita seitsemän torttua jatkoon. Runeberginpäivän iltana 5.2. selviää, kenen torttu on paras.
Torttukilpailu oli avoin kaikille, ja siihen osallistui leipomoiden lisäksi niin yksityishenkilöitä kuin ravintoloita, kahviloita ja jopa päiväkoti. Toteutukset vaihtelivat säilyketölkkiin leivotusta versiosta macarons-leivoksen muotoon.
Sääntöjen mukaan tortun pitää joko makunsa tai ulkonäkönsä puolesta muistuttaa runebergintorttua.
Finaaliin pääsivät Maria Kovanen, Lekskolan Regnbågen, WB Service/Valter Backström, Café Cabriole, Leipomo Henriksson, ravintola Zum Beispiel ja Maaret Eklund.
Voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat ruokatoimittaja Teresa Välimäki, yrittäjä Samuli Wirgentius ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen.
Kilpailun järjestää Design Pour Vous -projekti, People’s Village ja Ravintola ONE.
Lue myös
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


