Täyttävä ja maukas jauhelihaminestrone – helppo arkiruoka
Italialaiset ovat mestareita pastaruoissa, ja yksi maukkaista arkiruoista on jauhelihaminestrone. Kun pastana käyttää täysjyväpastaa ja kasviksia lisää keittoon runsaasti, on ruoka monipuolinen, täyttävä ja myös terveellinen.
Minestronekeitossa pasta, kasvikset ja jauheliha sulautuvat herkulliseksi makukimaraksi. Kuva: Sanne KatainenItalialainen jauhelihaminestrone
noin 6 annosta
- Ainekset
- 2 porkkanaa
- 1 pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 400 g naudan jauhelihaa
- 12 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tlk paseerattua tomaattia
- ½ tl suolaa
- 150 g vihreitä papuja (tuore tai pakaste)
- 2 dl pastaa
- mustapippuria, paprikajauhetta, timjamia
- (vettä)
- Tarjoiluun
- parmesaania
Valmistusohje
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää jauheliha ja sekoittele, kunnes liha on ruskistunut. Lisää vesi, liemikuutio, paseerattu tomaatti ja suola. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
Lisää paloitellut pavut ja pasta. Anna kiehua pastan keitto-ohjeen mukainen aika.
Mausta, ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

