Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustaherukkakakku

Kuorrutetun kuivakakun sisällä piilee mehevä mustaherukkaraita. Tähän juhlavaan kakkuun tulee vain ripaus leivinjauhetta, joten sen koostumus on tiivis.
Tähän kuivakakkuun tulee vain ripaus leivinjauhetta, joten koostumus on tiivis. Kakun sisällä piilee mehevä mustaherukkaraita.
Tähän kuivakakkuun tulee vain ripaus leivinjauhetta, joten koostumus on tiivis. Kakun sisällä piilee mehevä mustaherukkaraita. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mustaherukkakakku

Mustaherukkasose

  • 3 dl jäisiä mustaherukoita
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Kakkutaikina

  • 175 grammaa voita
  • 3 ½ dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl maitoa
  • 1 tl perunajauhoja (raitaan)

Kuorrutus

  • 2 rkl mustaherukkasosetta
  • noin 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

Valmista ensin mustaherukkasose. Keitä mustaherukoita, vettä ja sokeria kattilassa viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele ja korppujauhota vähintään 1,8 litran kakkuvuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, ja vatkaa joka munan jälkeen hyvin, jottei taikina juoksetu.

Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.

Ota taikinasta noin 2 dl erilleen ja sekoita siihen 1 tl perunajauhoja ja 3 rkl mustaherukkasosetta. Säästä loput soseesta kuorrutusta varten. Laita noin puolet taikinasta vuokaan, sitten mustaherukkaraita ja loput taikinasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kääntele haarukalla taikinaa, jotta se raidottuu kauniisti.

Paista kakkua uunissa 175 asteessa alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä hetki kakkuvuoassa ja kumoa.

Valmista kuorrutus. Purista sose ensin siivilän läpi. Sekoita tomusokeri ja mustaherukkasose ja kuorruta kakku.

Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria, jotta saat kuorrutteesta sopivan paksuista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ripottele halutessasi vielä pehmeään kuorrutteeseen nonparelleja.