Vaniljainen mansikkahillo

Tarjoa vaniljaista mansikkahilloa vohvelien, köyhien ritareiden ja lettujen kera. Se sopii myös kakkujen täytteeksi.
Tarjoa vaniljaista mansikkahilloa vohvelien, köyhien ritareiden ja lettujen kera. Se sopii myös kakkujen täytteeksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaniljainen mansikkahillo

noin 1 l hilloa

Ainekset

  • 1 kg mansikoita
  • 1 vaniljatanko
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Poista mansikoista kannat ja pane marjat kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemensisus kattilaan ja tiputa tanko myös mukaan. Raasta sitruunasta kuori, purista mehu ja lisää mansikoiden päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna mansikoita miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Lisää hillosokeri ja sekoita kattilaa silloin tällöin. Anna hillon kiehua lempeästi kuplien noin 12 minuuttia.

Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois ja poista vaniljatanko. Kaada hillo pieniin, puhtaisiin ja kuumiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä hillo nopeasti ja säilytä kylmässä.

Vinkki

Purkit kuumennat kätevästi myös mikrossa. Täytä purkki vedellä ja anna kiehua muutama minuutti. Käytä vaniljatankoa vielä vaikka mansikkakiisselissä.