Vaniljainen mansikkahillo
Tarjoa vaniljaista mansikkahilloa vohvelien, köyhien ritareiden ja lettujen kera. Se sopii myös kakkujen täytteeksi.
Tarjoa vaniljaista mansikkahilloa vohvelien, köyhien ritareiden ja lettujen kera. Se sopii myös kakkujen täytteeksi. Kuva: Jaana KankaanpääVaniljainen mansikkahillo
noin 1 l hilloa
Ainekset
- 1 kg mansikoita
- 1 vaniljatanko
- 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
Poista mansikoista kannat ja pane marjat kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemensisus kattilaan ja tiputa tanko myös mukaan. Raasta sitruunasta kuori, purista mehu ja lisää mansikoiden päälle.
Kuumenna mansikoita miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Lisää hillosokeri ja sekoita kattilaa silloin tällöin. Anna hillon kiehua lempeästi kuplien noin 12 minuuttia.
Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois ja poista vaniljatanko. Kaada hillo pieniin, puhtaisiin ja kuumiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä hillo nopeasti ja säilytä kylmässä.
Vinkki
Purkit kuumennat kätevästi myös mikrossa. Täytä purkki vedellä ja anna kiehua muutama minuutti. Käytä vaniljatankoa vielä vaikka mansikkakiisselissä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
