
- Nilsiä
Ilmeisesti Lapin täytyy maistua hiihtokeskuksissa sijainnista huolimatta – Ukon poronmaksa ja kuha pelastivat nälkäiset Tahkolla
Alkupaloiksi saimme sapaksia eli suomalaisia tapaksia.Ravintola Ukko pelasti meidät nälkäiset laskijat Tahkolla, kun moni muu hiihtokeskuksen ravintola oli tupaten täynnä. Emme olleet älynneet tehdä pöytävarausta.
Tunnelmallisen hämyiseen Ukkoon päätyminen ei ollut lainkaan pöllömpi kohtalo. Alkupaloiksi saimme sapaksia eli suomalaisia tapaksia. Sillä kerralla tarjolla oli kylmäsavulohta, savumuikkuja, suolakurkkua, rapeaa leipää, vuohenjuustomoussea ja tervamajoneesia, joka olisi saanut maistua tervaisemmallekin.
”Ihan jees, mutta melko purkkikamaa”, totesi ravintolaruoan suhteen melko kriittinen seuralaiseni.
Tämän arvion kirjoitushetkellä joulukuun puolivälissä sapasannos koostuu hirvipastramista, kylmäsavustetusta porosta, mallasleivästä, mustikka-jalapenohillosta, munajuustosta, hilla-juustomoussesta sekä sokeroidusta puolukasta.
Pääruoaksi tarjoillun poronvasanmaksan seuralaiseni veteli suu muikeana. Pidin myös omasta kuhastani. Tarjoilija kertoi, että kaikki ravintolan käyttämät lihat ovat kotimaisia, kuten kuhakin.
Hampurilaisiakin oli valittavana moneen lähtöön. Niiden sämpylät tulevat Liepuskan Herkkupajalta Nilsiästä. Toki tarjolla oli myös poronkäristystä ja jälkiruoaksi lakka creme brule. Laskettelukeskuksessa ilmeisesti täytyy maistua Lappi, vaikkei se sijaitsisi maantieteellisesti lähelläkään sitä. Etenkin ulkomailta tuleva turisti pettyy, jos poroa ei ole tarjolla.
Tuontimakuja kaipaaville listalta löytyy esimerkiksi chilillä ryyditetty scampi-pannu.
Ravintola Ukko, Ukontie 7, 73310 Nilsiä.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat








