Lehtikaalikastike
Ihanan värinen ja makuinen lehtikaalikastike sopii kalan seuraksi tai sellaisenaan pastan kastikkeeksi peston tapaan.Lehtikaalikastike
4 annosta
Ainekset
- noin 100 g lehtikaalia suikaloituna
- 1 ps (100 g) pinjansiemeniä tai manteleita
- 1 limetin mehu
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 tl hunajaa
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 200 g tuorejuustoa (esimerkiksi piparjuurella maustettua)
Valmistusohje
Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja silppua lehdet veitsellä.
Paahda pinjansiemeniä tai manteleita hetki kuivalla pannulla.
Pane kaalisilppu, mantelit, limettimehu, viipaloidut valkosipulinkynnet ja mausteet monitoimikoneeseen. Aja hienoksi. Lisää muut aineet ja pyöräytä ainekset karkeaksi kastikkeeksi.
Tarjoa pannulla tai uunissa paistetun lohen kanssa. Kastike sopii loistavasti myös peston tyyliin pastan kanssa tarjottavaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

