Silli-perunavoileivät
Sillisalsalla päällystetyt voileivät ovat herkullista eväsruokaa, kun rupeaa huikomaan. Ne sopivat myös vapun piknikille.Silli-perunavoileivät
10 annosta
Ainekset
- 1 moniviljapatonki
- 4–5 keitettyä perunaa
- mustapippuria
Sillisalsa
- 1 (80 g) matjessillifilee
- 1 iso happoinen omena
- 2 kevätsipulin vartta
- 1 prk (200 g) kevyt crème fraîchea
Pinnalle
- mustapippuria
- ruoho- tai kevätsipulia
Valmistusohje
Tee ensin salsa maustumaan. Huuhtele silli kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa sillifilee pienen pieniksi kuutioiksi. Leikkaa samoin kuorittu omena. Hienonna huuhdellut kevätsipulin varret. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna tekeytyä kylmässä tunnin verran.
Leikkaa patonki reilun paksuisiksi viipaleiksi. Levitä pinnalle sillisalsaa. Viipaloi kuoritut perunat. Nostele salsan päälle perunaviipaleita. Rouhi pinnalle pippuria. Ripottele ruohosipulirenkaita koristeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


