
Näin tuunaat joululaatikoista Sikke Sumarin vinkeillä superherkullisia
Valmiista juureslaatikoista saa helposti gourmetherkkuja.Ensimmäisen adventin aattona on perinteisesti vietetty pikkujoulua. Harva alkaa jo silloin värkätä jouluruokia, mutta valmiit laatikot saattavat houkuttaa, kun ne ovat jo kaupoissa.
Jos haluat valmislaatikoistasi erityisen herkullisia, niin tässä muutama Sikke Sumarin vinkki. Samat ohjeet sopivat toki myös itse valmistettuihin laatikoihin.
Perunalaatikon voi maustaa tuoreella rosmariinilla, oliiviöljyllä ja parmesaanilla. Tuloksena on lähes jälkiruuan veroinen nautinto.
Lanttulaatikkoon Sikke lisää ruskistettua voita ja rouhii sekaan pekaanipähkinöitä. Makeasta laatikosta tulee näin vieläkin makeampi.
Porkkanalaatikkoon Sikke raastaa appelsiininkuorta ja tuoretta inkivääriä.
Jos laatikoita jää tähteeksi, tee hävikkiruokaa. Perunalaatikon voi upottaa vaikka rieskataikinaan ja porkkanalaatikosta uppopaistaa arancini-palloja.
Perunalaatikko
- Ainekset
- 700 g perunalaatikkoa
- 1 tl silputtua tuoretta rosmariinia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Sekoita rosmariini, oliiviöljy ja parmesaaniraaste perunalaatikkoon ja lämmitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Koristele rosmariininoksalla ja nauti.
Voit myös jättää hiukan rosmariinisilppua ja parmesaaniraastetta ripoteltavaksi laatikon pinnalle ennen uuniin laittoa.
Lanttulaatikko
Ainekset
700 g lanttulaatikkoa
50 g ruskistettua voita
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
kourallinen kokonaisia pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Sekoita ruskistettu voi ja rouhitut pähkinät lanttulaatikkoon ja lämmitä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee sydänkuvio laatikon pinnalle ja nauti!
Ruskistettu voi
Pyörittele voita kattilassa, kunnes se sulaa ja kuumenee. Kun voin väri alkaa muuttua kullanruskeaksi ja pinnalle kuohahtava vaahto vähenee, kaada voi nopeasti pois kattilasta toiseen astiaan, sillä se palaa hetkessä ruskistumisen jälkeen.
Porkkanalaatikko
Ainekset
700 g porkkanalaatikkoa
1 rkl raastettua, hyvin pestyn appelsiinin kuorta (vain keltaista osaa)
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Valmistusohje
Sekoita molemmat raasteet porkkanalaatikkoon, lämmitä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Koristele kuivatuilla appelsiiniviipaleilla ja nauti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







