Vadelma-marenkitorttu
Vadelma-marenkitortun rapea marenkipinta voi olla haasteellinen leikattaessa, mutta herkullinen syötäessä.
Rapea marenkipinta voi olla haasteellinen leikattaessa, mutta herkullinen syötäessä. Kuva: Sanne KatainenVadelma-marenkitorttu
10 annosta
Ainekset
- 100 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1 dl maitoa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
- 2 valkuaista
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl vadelmia
Pinnalle
- mantelilastuja
- vadelmia
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää ¬keltuaiset vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää yhdessä maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun, mieluiten irtopohjavuokaan, halkaisija noin 24 cm. Piirasvuokakin käy hyvin. Paista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon tuoreet vadelmat ja vaniljasokeri. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
Jatka paistamista 20–30 minuuttia. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

