Perinnepuuro rukiista ja puolukoista hautuu uunissa makeaksi itsekseen
Hauduta pikapuuron sijaan vaihteeksi uunipuuro. Lopputulos on sitä makeampi, mitä kauemmin puuro hautuu.Ruisjauhoista ja puolukasta haudutettu puuro tunnetaan ympäri Suomen. Raaka-aineet ovat edullisia ja niitä on vain kolme: vesi, ruisjauhot ja puolukat.
Mitä kauemmin alhaisessa lämmössä puuro saa hautua, sen makeampi lopputulos, kun ruis imeltyy. Itä-Suomessa tällaista puuroa kutsutaankin marjamämmiksi.
Ruispuolukkapuuro ei kaipaa seurakseen muuta kuin kylmää maitoa — tai kenties vaniljajugurttia.
Puolukka-ruispuuro uunissa
5—6 annosta
5 dl pakastepuolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta
1 1/2 l kuumaa vettä
4-5 dl ruisjauhoja tai ruisrouhetta
1/2 dl sokeria
Survo sulaneet puolukat esimerkiksi puunuijalla. Mittaa kuuma vesi reilun kokoiseen (noin 3 l) uunivuokaan. Vispilöi veden joukkoon puolukkasurvos, jauhot ja sokeri. Hauduta puuroa uuniin alaosassa 150 asteessa pari tuntia ja vielä 120 asteessa 6—8 tuntia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

