Arla Foods satsaa yli 200 miljooonaa euroa mozzarellan tuotantoon Britanniassa
Meijerijätti Arla Foods käyttää 210 miljoonaa euroa varmistaakseen asemansa maailman johtavana mozzarellan tuottajana.
Mozzarellaa valmistetaan joko vesipuhvelin tai lehmän maidosta. Pehmä juusto sopii esimerkiksi pitsan täytteeksi. Kuva: Jaana KankaanpääMeijerijätti Arla Foods kertoo käyttävänsä 210 miljoonaa euroa mozzarellajuuston valmistusteknologiaan Britanniassa. Kyse on Arla Foodsin isoimmasta koskaan saarivaltioon tekemästä investoinnista.
Uudessa juustolassa käytettävä teknologia muun muassa lyhentää mozzarellan valmistusaikaa merkittävästi, osuuskunta kertoo tiedotteessaan.
”Investoinnin ansiosta voimme pysyä mozzarellan markkinajohtajien joukossa, palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja samalla parantaa viljelijöidemme maidon kannattavuutta”, sanoo tiedotteessa varatoimitusjohtaja ja Peter Giørtz-Carlsen.
Uusi juustola tulee Lounais-Britanniassa sijaitsevan Arla Foodsin Tam Valley’n tehtaalle. Juustolan pitäisi olla valmis vuonna 2026 ja ensimmäiset siellä valmistuneet juustot tulevat markkinoille vuotta myöhemmin.
Arla Foodsin mukaan jätti-investoinnilla ei ole vaikutusta osuuskunnan kahteen mozzarellaan Tanskassa valmistavaan laitokseen.
Arla Foods on Pohjoismaiden suurin maitotuotteiden valmistaja ja kuuluu myös maailman suurimpien meijereiden joukkoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

