Peltiquesadilla
Pellille valmistettava quesadilla on käärittäviä tortilloja siistimpi tarjottava, sillä täytteet jäävät tiiviisti tortillalettujen väliin. Tämä herkku uppoaa myös perheen pikkuväelle ja ruuan mausteisuutta voi säätää syöjien mieltymysten mukaan.
Pellille tehty quesadilla maistuu quacamolen, ranskankerman, korianterin ja limetin kanssa. Kuva: Sanne KatainenPeltiquesadilla
6 annosta
Ainekset
- 400 g hirven- tai naudanjauhelihaa
- 1 rkl tacomaustetta
- 1 tlk (230 g) salsakastiketta
- 8–10 tortillalettua
- 3 dl juustoraastetta (esim. cheddar)
- 2 tomaattia kuutioituna
- 20 nachoa paloiteltuna
Pannun voiteluun
- 1 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun
- quacamolea
- ranskankermaa
- limetinlohkoja
- korianteria
Valmistusohje
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa tacomauste ja salsa. Siirrä sivuun.
Öljyä noin 20 x 30 cm kokoinen uunipelti. Levitä tortillalettuja pellille siten, että ne menevät keskellä hiukan päällekkäin, mutta ulottuvat reilusti pannun reunojen ulkopuolelle. Levitä tortillojen päälle puolet juustoraasteesta, jauheliha, tomaattikuutiot, nachot ja päällimmäiseksi loppu juustoraaste.
Nosta täytteen päälle 1–2 tortillalettua ja taita reunoilla olevien tortillojen liepeet päälle. Nosta päälle painoksi toinen pelti tai uunin kestävä tasapohjainen vuoka.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota päällimmäinen pelti pois ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
Leikkaa quesadilla paloiksi ja tarjoa tarjoa quacamolen, ranskankerman, limetinlohkojen ja korianterin kanssa.
Vinkki: Jos sinulla ei ole sopivaa uunipeltiä, voit valmistaa quesadillasta puolikkaan annoksen isossa halkaisijaltaan 32 cm:n paistinpannussa. Nosta tällöin päälle toinen paistinpannu tai sileäpohjainen kattila.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
