Maitokiisseli talkkunasiirapilla
Maitokiisseli talkkunasiirapilla on suomalainen perinneherkku. Talkkunaa tehtiin maakunnasta riippuen eri viljoista. Nykyään talkkunajauhoja saa kaupasta.
Maitokiisseli talkkunasiirapilla
Maitokiisseli
- 5 dl maitoa
- ½ dl maissitärkkelystä
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 keltuainen
Talkkunasiirappi
- ½ dl vaaleaa siirappia
- 1 rkl talkkunaa
- 1 rkl mantelirouhetta
Pinnalle
- kokonaisia puolukoita
Valmistusohje
Sekoita talkkunasiirapin ainekset. Kun siirappi on valmis, kaada sitä annosmaljojen pohjalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mittaa maito, maissitärkkelys ja sokeri paksupohjaiseen tai pinnoitettuun kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kolme minuuttia.
Siirrä kattila pois levyltä ja lisää keltuainen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila vielä levylle ja anna pulpahtaa. Lisää vaniljasokeri ja anna kiisselin jäähtyä hetki.
Kaada maitokiisseli annosmaljoihin siirapin päälle. Ripottele kiisselin pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoile annokset puolukoiden kera.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon