Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maitokiisseli talkkunasiirapilla

Maitokiisseli talkkunasiirapilla on suomalainen perinneherkku. Talkkunaa tehtiin maakunnasta riippuen eri viljoista. Nykyään talkkunajauhoja saa kaupasta.
Maitokiisseli talkkunasiirapilla ja puolukoilla.
Maitokiisseli talkkunasiirapilla ja puolukoilla. Kuva: Jaana Kankaanpää

Maitokiisseli talkkunasiirapilla

Maitokiisseli

  • 5 dl maitoa
  • ½ dl maissitärkkelystä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 keltuainen

Talkkunasiirappi

  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl talkkunaa
  • 1 rkl mantelirouhetta

Pinnalle

  • kokonaisia puolukoita

Valmistusohje

Sekoita talkkunasiirapin ainekset. Kun siirappi on valmis, kaada sitä annosmaljojen pohjalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa maito, maissitärkkelys ja sokeri paksupohjaiseen tai pinnoitettuun kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kolme minuuttia.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää keltuainen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila vielä levylle ja anna pulpahtaa. Lisää vaniljasokeri ja anna kiisselin jäähtyä hetki.

Kaada maitokiisseli annosmaljoihin siirapin päälle. Ripottele kiisselin pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoile annokset puolukoiden kera.