Omenahyve
Omenahyve on syksyn jälkiruoka parhaimmillaan. Fariinisokeri ja siirappi antavat siihen makeuden lisäksi myös aromia.Omenahyve
Ainekset
- 5–6 isoa luomuomenaa (tai kotimaista)
- 0,6 dl fariinisokeria (tai tavallista)
- kanelia
- 1 pullo Pohjolan Hedelmän luomuomena-päärynäsiirappia (125 g) tai muuta siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g voita
- 3 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
Pese omenat ja poista siemenkota. Lohko ne kuorineen ja laita uunivuokaan. Laita omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita voi, kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja siirappi. Ripottele seos omenoiden päälle ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia Tarjoile hillojen, siirapin, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Helppoa ja herkullista!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


