Mansikka-minttukakku
Mansikkakakku on keskikesän ajankohtainen herkku. Mansikat maistuvat täytekakussa pelkällä sokerillakin maustettuina, mutta vaihtelua saat, kun sekoitat mansikoiden joukkoon tuoretta minttua tai sitruunamelissaa.Mansikka-minttukakku
10 annosta
Ainekset
- 5 valkuaista
- 3 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 rkl leivinjauhetta
- 1/2 luomusitruunan kuori
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl maitoa
Täyte
- 1 l mansikoita
- 5 rkl sokeria
- 1 ruukku minttua
- 1 rasia (200 g) sitruunatuorejuustoa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- 3 dl mansikoita
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Vatkaa valkuaisia ja valuta sokeri vähitellen joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, raastettu sitruunan kuori sekä suola. Lisää seosta vuorotellen maidon kanssa valkuaisvaahtoon.
Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan 24 senttiä. Kypsennä 140 asteessa noin tunti.
Pilko täytteen mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon sokeri ja hienonnetut mintunlehdet. Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuustoa ja vatkaa kerman joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Mikäli tarjoat kakun heti valmistumisen jälkeen, niin kostuta pohjia maidolla. Levitä kerrosten väliin minttumansikat ja kermaseosta. Kermaseosta tulee myös pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja mintulla.
Vinkki:
Keltuaiset voi käyttää hollandaisekastikkeeseen, munakkaaseen, pullien voiteluun, sosekeittoon tai pakastaa tulevaa käyttöä varten.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


