Kahvikissan tiikerikakku
Tiikerikakkuun saa uutta makua kahvilla.

Mokka maustaa tiikerikakkua. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kahvikissan tiikerikakku
noin 20 viipaletta
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl kermaa
- 1 rkl murukahvia
Valmistusohje
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vatkaa vaahtoon munat yksitellen ja ruokalusikallinen jauhoseosta perään, niin seos ei juoksetu.
Ota taikinasta kolmasosa erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä kermaan liuotettu murukahvi.
Voitele noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka ja jauhota se kidesokerilla.
Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä sen päälle tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina. Nostele haarukalla pohjasta pinnalle aaltomaisesti ympäri koko vuokaa, näin syntyy tiikeriraidoitus.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjolle ja koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua.
Osaston luetuimmat
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Mummon lihapullat
- Vie ajatukset kesään näillä herkuilla ‒ 4 hunajaista reseptiä
- Maailman parhaat uunijuurekset
- Rapeat valkosipulipatongit helposti ‒ hunaja tekee täytteestä ekstraherkullisen