Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kahvikissan tiikerikakku

Tiikerikakkuun saa uutta makua kahvilla.
Mokka maustaa tiikerikakkua.
Mokka maustaa tiikerikakkua. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kahvikissan tiikerikakku

noin 20 viipaletta

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl kermaa
  • 1 rkl murukahvia

Valmistusohje

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa vaahtoon munat yksitellen ja ruokalusikallinen jauhoseosta perään, niin seos ei juoksetu.

Ota taikinasta kolmasosa erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä kermaan liuotettu murukahvi.

Voitele noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka ja jauhota se kidesokerilla.

Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä sen päälle tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina. Nostele haarukalla pohjasta pinnalle aaltomaisesti ympäri koko vuokaa, näin syntyy tiikeriraidoitus.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjolle ja koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua.