Tyrniteeleivät ja villiyrttilevite
Tyrniteeleivät
(10–12 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl sokeroimatonta tyrnimehua
0,5 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tyrnimehu ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä teeleipäsiä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Villiyrttilevite
2 dl tuoreita villiyrttejä (esim. nokkosta, pihasauniota, käenkaalia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Hienonna yrtit leikkuulaudalla veitsellä tai morttelissa mahdollisimman hienoksi. Sekoita yrttisilppu tuorejuuston sekaan. Mausta levite sitruunamehulla, suolalla ja oman maun mukaan pippurilla.
Vinkki! Jos käytät kuivattuja villiyrttejä, yksi desilitra riittää. Voit käyttää myös öljyyn säilöttyjä villiyrttejä.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Osa hupenevista Itämeren silakoista joutui punaiselle listalle WWF:n kalaoppaassa – "Hälyttävä merkki"
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
- Pikaruokaravintoloiden puhtautta selvitettiin Suomessa – yleiskuva hyvä, mutta joukossa myös hälyttäviä löytöjä
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan