Lehti: Sata-Liha lopettaa, yrittäjä: ”Ajat ovat sellaiset”
Ulvilalaisen lihanjalostusyhtiön toimitusjohtaja ihmettelee lihansyönnin alakuloa.
Ulvilalainen Sata-Liha oli lihatuotteiden jatkojalostaja, jolla oli myös oma lihapuoti. Kuva: Carolina HusuVuonna 1991 perustettu Sata-Liha oy on lopettanut toimintansa, kertoo Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehti.
Ulvilalainen Sata-Liha oli lihatuotteiden jatkojalostaja, jolla oli myös oma lihapuoti.
Yrittäjä Henrik Erikssonin mukaan syyt olivat terveydelliset.
”Kun pääsiäisenä sain viimeisimmän infarktini, niin totesin, että maailma kaipaa minua lihatiskin taakse vähemmän kuin minä kaipaan lisävuosia elämääni”, Eriksson kertoi.
Yrityksen tuotevalikoimaan on kuulunut muun muassa erilaisia makkaroita, nakkeja, pihvejä, veripalttua, lihahyytelöä, nyhtöpossua ja oman palvaamon tuotteita. Sata-Lihan raaka-ainetoimittajiin kuului muun muassa Kullaalla sijaitseva Tenhon tila. Yrityksen koneet ja laitteet on jo myyty.
”Ajat ovat sellaiset, että lihansyönti on jotenkin epätrendikästä. Vähän olen sitä ihmetellyt. Itse ajattelen, että tasapainoisessa ravintoympyrässä ei ole pelkkää vihreää, vaan siellä on yksi sektori myös lihalle”, Eriksson sanoo.
Satakunnan Kansa Länsi-Suomi: Ulvilalainen Sata-Liha lopetti toimintansa – ”Maailma kaipaa minua lihatiskin taakse vähemmän kuin minä kaipaan lisävuosia elämääni”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




