Puolukkapiirakka on klassinen syysherkku
Vegaanisen puolukkapiirakan mehevyyden salaisuus on soijajukurttitäytteessä.Puolukkapiirakka
Ainekset
- Pohja ja muruseos:
- 125 g margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl (100 g) paksua maustamatonta soijajukurttia (esim. Alpro Greek Style)
- 0,25 dl kaurajuomaa
- Täyte:
- 300 g (eli loput 400 g:n purkista) soijajukurttia
- 1 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 dl puolukoita
Valmistusohje
Valmista ensin pohjataikina ja muruseos. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon margariini. Nypi taikina käsin niin, että saat murumaisen seoksen. Ota 2 dl muruseosta erilliseen astiaan. Seos lisätään lopuksi piirakan pinnalle.
Sekoita jäljelle jäävään muruseokseen soijajukurtti ja kaurajuoma. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan ja sen reunoille.
Valmista täyte. Sekoita soijajukurtti, sokerit, perunajauho ja sitruunamehu kulhossa vispilällä sileäksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Ripottele täytteen päälle puolukat tasaisesti ja lisää vielä puolukoiden päälle muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sitä.
Vinkki! Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita niihin 1 tl perunajauhoja ennen kuin ripottelet ne täytteen päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

