Kalkkunarullat
Täytetyt kalkkunarullat valmistuvat helposti kalkkunan ohuista lehti- tai minuuttipihveistä. Täytä ne homejuustolla ja purista nesteeksi appelsiinimehua. Lihojen kypsyessä uunissa voit valmistaa lisukkeeksi vaikkapa risoton.

Homejuustotäytteiset kalkkunarullat kypsyvät appelsiinimehussa kellien. Kalkkunan voit korvata myös broilerilla. Kuva: Sanne Katainen
Kalkkunarullat
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g kalkkunan ohuita minuutti- tai lehtipihvejä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Täyte
- noin 1 dl punaista pestoa
- 125 g sinihomejuustoa
- 1 tl rosmariinia
- 2–3 dl appelsiinimehua
- ½ kanaliemikuutiota
Koristeluun
- tuoreen rosmariinin oksia
Valmistusohje
Levitä ohuet lihaviipaleet leivinpaperin päälle. Painele ne kuiviksi talouspaperilla. Mausta tarvittaessa suolaripauksella ja pippurilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sivele kunkin lihaviipaleen päälle ensin punaista pestoa. Leikkaa sinihomejuustosta viipaleita ja jaa lihoille. Ripottele päälle rosmariinia. Kääri lihat rulliksi ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Liuota appelsiinimehuun kanaliemikuutio ja kaada rullien päälle.
Kypsennä rullia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa kalkkunarullat fenkolirisoton kanssa.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Lisää elinvuosia täysjyvällä? Moni suomalainen arvioi terveysvaikutukset alakanttiin
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Rapeapintaiset kasvispihvit juuriselleristä
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Suomalaisyritys kehitti perinteiselle voille haastajan – tällainen on vegevoi