Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vihreä makaroni-juustolaatikko

Tämä parsakaalilla ja pinaatilla rikastettu lihaton makaronilaatikko maistuu lapsillekin. Se syntyy ilman kananmunaa.
Parsakaali ja pinaatti viherryttävät makaronilaatikon.
Parsakaali ja pinaatti viherryttävät makaronilaatikon. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vihreä makaroni-juustolaatikko

6 annosta

Ainekset

  • 1 purjo
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g parsakaalia
  • 50 g voita
  • 1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 450 g pastaa
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • 150 g cheddar-juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 100 g babypinaattia

Valmistusohje

Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalista kukinnot sivuun ja leikkaa varret tulitikuiksi. Kuumenna paistokasarissa voi ja kääntele pienennettyjä vihanneksia siinä noin 10 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ripottele joukkoon jauhot, kääntele ja lisää mukaan maito vähitellen. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee.

Keitä sillä aikaa pastaa suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

Sekoita kasviskasariin parmesaani ja suurin osa cheddarraasteesta. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatinlehdet ja soseuta kasviskastike monitoimikoneessa.

Nostele vihreä kastike pastan joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 23 x 35 senttiä). Sekoita mukaan paloitellut parsakaalikukinnot. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.