Vihreä makaroni-juustolaatikko

Vihreä makaroni-juustolaatikko
6 annosta
Ainekset
- 1 purjo
- 3 valkosipulinkynttä
- 400 g parsakaalia
- 50 g voita
- 1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 450 g pastaa
- 30 g parmesaanijuustoa
- 150 g cheddar-juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 100 g babypinaattia
Valmistusohje
Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalista kukinnot sivuun ja leikkaa varret tulitikuiksi. Kuumenna paistokasarissa voi ja kääntele pienennettyjä vihanneksia siinä noin 10 minuuttia.
Ripottele joukkoon jauhot, kääntele ja lisää mukaan maito vähitellen. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee.
Keitä sillä aikaa pastaa suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
Sekoita kasviskasariin parmesaani ja suurin osa cheddarraasteesta. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatinlehdet ja soseuta kasviskastike monitoimikoneessa.
Nostele vihreä kastike pastan joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 23 x 35 senttiä). Sekoita mukaan paloitellut parsakaalikukinnot. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Kypsennä vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Osaston luetuimmat
- Elintarviketeollisuudelta askelmerkit taisteluun luontokatoa vastaan – Nämä tuontiraaka-aineet aiheuttavat eniten metsäkatoa
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta
- Suomalaista tofuvalmistajaa syytettiin ”murhaajaksi”, kun Amazonin sademetsissä roihusi – nykyään yritys tuo vain luomusoijaa Itävallasta
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Suolainen pannari on helppo valmistaa – tässä versiossa on pinaattia ja lohta
- Tortillataskut ovat täydellinen eväs – ota helppo resepti talteen
- Mummon lihapullat