Valmista perunasalaatti uudella tapaa – sopii niin pääruoaksi kuin grilliruoankin seuraksi
Ikihyvä perunasalaatti vaihteeksi kirsikkatomaattien ja pekonin kanssa lehtisalaattipedillä.Pekoni-tomaatti-perunasalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 750 g varhaisperunoita
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 ps (100 g) jääsalaattia
- Kastike
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl ruohosipulia silputtuna
- ½ rkl punaviinietikkaa
- ½ rkl hunajaa
- noin 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita kastikkeen ainekset salaattikulhossa.
Kuuraa perunat puhtaiksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valuta, paloittele ja kääntele lämpiminä kastikkeen joukkoon. Näin maut imeytyvät parhaiten.
Silppua pekonit ja levitä ne tasaisesti kylmälle paistinpannulle. Paista ruskeiksi ja rapeiksi. Valuta pekonit talouspaperin päällä.
Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Kääntele ne pekonimurujen kanssa perunoiden joukkoon.
Revi ja levitä salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Kumoa perunasalaatti päälle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


