Näistä broileripyöryköistä tulee erityisen meheviä – makumaailma Thaimaasta
Thaimaalaiset pallerot pyöritellään broilerinjauhelihasta, maustetaan limetillä ja chilillä, soija- ja kalakastikkeella sekä inkiväärillä ja valkosipulilla.
Broilerijauheliha höystetään raikkailla thaimausteilla ja kypsennetään keittämällä. Kuva: Jarno MelaKorianteri- ja thaibasilikasilppu raikastavat taikinan ja pyörykät kypsennetään keittämällä.
Thaimaalaiset broileripyörykät
noin 50 kpl
- Ainekset
- 600 g broilerin jauhelihaa
- 15 cm pala purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 3 rkl limettimehua
- 2 rkl chilikastiketta (sriracha)
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- ½ dl korianteria silputtuna
- ½ dl thaibasilikaa silputtuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Keittämiseen
- noin 7 dl kanalientä
- Lisäksi
- seesaminsiemeniä paahdettuna
- tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
- makeaa chilikastiketta
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön varttia ennen ruoanvalmistusta.
Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo. Hienonna valkosipulit.
Mittaa kaikki pyörykkäainekset jauhelihaa lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä kymmenisen minuuttia.
Sekoita joukkoon jauheliha.
Pyörittele taikina pieniksi pyöryköiksi. Kuumenna kattilassa kanaliemi kiehuvaksi. Keitä pyörykät kypsiksi muutamassa erässä hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on noin 5 minuuttia.
Halutessasi voit sivellä pyörykät makealla chilikastikkeella ennen tarjoilua. Silppua broileripyöryköiden pinnalle tuoretta korianteria tai basilikaa. Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä.
Tarjoa broileripyörykät nuudelien kera. Nuudelit kannattaa kypsentää pyöryköiden kypsennysliemessä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

