Lieksan pashasta tuli pääsiäisen suosikki
Perinteistä kermaista pashaa valmistettiin Lieksan meijerissä jo 1970-luvulla, mutta vasta viime vuosina siitä on tullut Lieksan Laatuherkkujen ykköstuote. ”Perässähiihtäjänä ei elintarvikealalla pärjää. Pitää erikoistua ja keksiä koko ajan uutta”, toimitusjohtaja Teijo Lyytinen sanoo.Pääsiäisenä halutaan jälkiruuaksi makeaa, ja sitä pashat, perinteinen ja valkosuklainen, todellakin ovat.
”Onhan meitä syytetty Suomen lasten myrkyttämisestä, kun teemme näin imeliä tuotteita”, Teijo Lyytinen kertoo.
”Toisessa palautekirjeessä moitittiin, että miksi toimitamme markkinoille paaston aikaan tuotteen, jonka syöminen ennen pääsiäistä on nimenomaan kielletty.”
Yhteydenotot osoittavat, että pasha perinneruokana kiinnostaa yhä. Lyytinen ei viestejä hätkähdä, vaan luottaa siihen, että valtaosa ihmisistä kantaa itse vastuun syömisistään.
Mutta miten samppanja ja valkosuklaa löysivät tiensä pashaan?
”Sain liikelahjaksi suklaakonvehteja, joissa oli samppanja-aromia. Siitä keksin, että voisihan suklaata ja samppanja-aromia lisätä pashaankin”, Lyytinen kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

