Korvasienipiirakka

(6 annosta)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g voita
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
300–400 g kahdesti keitettyjä korvasieniä
1 nippu kevätsipulia tai 1 iso keltasipuli
3 munaa
2 dl kermaa
200 g kermaviiliä
pari kourallista persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
150 g juustoraastetta (esim. emmental)
Tee ensin pohjataikina: Laita kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu suola, lisää kylmä voi kuutioina ja nypi jauhojen kanssa taikinaksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja muotoile taikinasta nopeasti kiinteä pallo. Laita se puoleksi tunniksi kylmään.
Purista esikäsitellyistä, keitetyistä korvasienistä vesi ja paloittele sienet. Silppua kevätsipulit varsineen hienoksi silpuksi. Jos käytät tavallista sipulia, kuullota sipulisilppu voissa ennen piirakkaan laittamista.
Sekoita kulhossa munat, kerma, kermaviili, silputtu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi puolet juustoraasteesta.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piiraspohjan päälle paloitellut korvasienet ja kevätsipulisilppu. Kaada päälle muna-kerma-juustotäyte. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa lämpimänä iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista, pakastettua piirakkataikinaa.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- "Sääliseiskoja” saanut Henri Alén tiesi jo yläasteella, että hänestä tulee kokki – hartain toive oli päästä kokkaamaan presidentille ja niinhän siinä kävikin