Korvasienipiirakka

(6 annosta)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g voita
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
300–400 g kahdesti keitettyjä korvasieniä
1 nippu kevätsipulia tai 1 iso keltasipuli
3 munaa
2 dl kermaa
200 g kermaviiliä
pari kourallista persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
150 g juustoraastetta (esim. emmental)
Tee ensin pohjataikina: Laita kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu suola, lisää kylmä voi kuutioina ja nypi jauhojen kanssa taikinaksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja muotoile taikinasta nopeasti kiinteä pallo. Laita se puoleksi tunniksi kylmään.
Purista esikäsitellyistä, keitetyistä korvasienistä vesi ja paloittele sienet. Silppua kevätsipulit varsineen hienoksi silpuksi. Jos käytät tavallista sipulia, kuullota sipulisilppu voissa ennen piirakkaan laittamista.
Sekoita kulhossa munat, kerma, kermaviili, silputtu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi puolet juustoraasteesta.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piiraspohjan päälle paloitellut korvasienet ja kevätsipulisilppu. Kaada päälle muna-kerma-juustotäyte. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa lämpimänä iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista, pakastettua piirakkataikinaa.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä13:00
- Makkarakupit3.6.2016
- Loistava juhannusaterian alkupala, jonka voit tehdä etukäteen: kylmä kasvissosekeitto ja siikaleivät22.6.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperikiisseli8.6.2018