Korvasienipiirakka

Korvasienen oma maku on niin hieno, että sitä ei kannata peittää vahvoilla mausteilla.
Saat piirakkaan lisää makua, jos käytät pohjaan vehnäjauhojen lisäksi esimerkiksi kaurahiutaleita tai sämpyläjauhoja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(6 annosta)

4 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

125 g voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 dl kylmää vettä

Täyte:

300–400 g kahdesti keitettyjä korvasieniä

1 nippu kevätsipulia tai 1 iso keltasipuli

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3 munaa

2 dl kermaa

200 g kermaviiliä

pari kourallista persiljaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

150 g juustoraastetta (esim. emmental)

Tee ensin pohjataikina: Laita kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu suola, lisää kylmä voi kuutioina ja nypi jauhojen kanssa taikinaksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja muotoile taikinasta nopeasti kiinteä pallo. Laita se puoleksi tunniksi kylmään.

Purista esikäsitellyistä, keitetyistä korvasienistä vesi ja paloittele sienet. Silppua kevätsipulit varsineen hienoksi silpuksi. Jos käytät tavallista sipulia, kuullota sipulisilppu voissa ennen piirakkaan laittamista.

Sekoita kulhossa munat, kerma, kermaviili, silputtu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi puolet juustoraasteesta.

Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piiraspohjan päälle paloitellut korvasienet ja kevätsipulisilppu. Kaada päälle muna-kerma-juustotäyte. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa lämpimänä iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista, pakastettua piirakkataikinaa.