Pomelo-marjamaljat
Pomelo on Isokokoinen ja paksukuorinen ja greipistä eroten miellyttävän mieto sitrushedelmä. Sadassa grammassa hedelmälihaa on jopa 60 mg C-vitamiinia. Erottele mehevä hedelmäliha kalvoistaan ja sekoita jälkiruuaksi hedelmäsalaattiin.
Hyödynnä sesonkisitruksia myös raikkaissa jälkiruokasalaateissa, vaikka marjojen kumppanina. Kuva: Kari SalonenPomelo-marjamaljat
4–6 annosta
Ainekset
- 1 hunajapomelo
- 3 dl pensasmustikoita
- 100 g siemenettömiä viinirypäleitä
Kastike
- 1 prk (2 dl) vaniljakastiketta
- 1 rkl tuoretta minttua silputtuna
- 1–2 tl inkivääriä raastettuna
Valmistusohje
Kuori pomelo ja irrota hedelmäliha sormin kalvoista.
Kerrostele pomelopaloja, mustikoita ja rypäleitä vuorotellen annosmaljoihin. Nosta kylmään.
Vaahdota vaniljakastike ja mausta se minttusilpulla sekä raastetulla inkiväärillä. Tarjoa vaahto eri kulhosta hedelmämaljojen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
