Fredrikan herkkupalat

Runebergin tortut valmistuvat kätevästi kakkulevynä, josta voi leikata sieviä annospaloja.
Leivo helmikuun alussa näppärät Fredrikan herkkupalat.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Fredrikan herkkupalat

20 palaa

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl (50 g) mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vadelmajugurttia
  • (2 tippaa karvasmanteliöljyä)

Koristeluun

  • 1 dl vadelmahilloa
  • sokerivesikuorrutusta

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen rivakasti vatkaten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan jugurtin sekä karvasmantelitippojen kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (21 x 25 cm) ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy paloiksi, koristele vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.