Fredrikan herkkupalat
Runebergin tortut valmistuvat kätevästi kakkulevynä, josta voi leikata sieviä annospaloja.Fredrikan herkkupalat
20 palaa
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl korppujauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl (50 g) mantelirouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl vadelmajugurttia
- (2 tippaa karvasmanteliöljyä)
Koristeluun
- 1 dl vadelmahilloa
- sokerivesikuorrutusta
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen rivakasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan jugurtin sekä karvasmantelitippojen kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (21 x 25 cm) ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt kakkulevy paloiksi, koristele vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


