Raakamakkarakeitto

Purista makkarakeittoon siskonmakkaroiden sijaan vaihteeksi uudenmakuisia sattumia.
Purista makkarakeittoon siskonmakkaroiden sijaan vaihteeksi uudenmakuisia sattumia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raakamakkarakeitto

4 annosta

Ainekset

  • 400 g perunoita (kiinteä lajike)
  • 200 g porkkanoita
  • 125 g palsternakkaa
  • 10 cm pala purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 l liha- tai kasvislientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 300 g raakamakkaroita

Pinnalle

  • ruohosipulia

Valmistusohje

Pese, kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka sekä halkaistu, huuhdeltu purjo. Mandolini-kasvileikkuri on tässä oiva apu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon liemi ja tomaattipyree. Sekoittele ja anna kypsyä 5 minuuttia.

Lisää raakamakkarasta puristetut pienet pyörykät. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes makkarapyörykät ja kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.

Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia ja tarjoa lisänä hyvää leipää.

Vinkki

Jos pidät tulisesta sopasta, valitse chilillä maustettuja raakamakkaroita tai lisää keittoon pilkottua punaista chilipalkoa.