Raakamakkarakeitto
Purista makkarakeittoon siskonmakkaroiden sijaan vaihteeksi uudenmakuisia sattumia.
Purista makkarakeittoon siskonmakkaroiden sijaan vaihteeksi uudenmakuisia sattumia. Kuva: Jaana KankaanpääRaakamakkarakeitto
4 annosta
Ainekset
- 400 g perunoita (kiinteä lajike)
- 200 g porkkanoita
- 125 g palsternakkaa
- 10 cm pala purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 l liha- tai kasvislientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 300 g raakamakkaroita
Pinnalle
- ruohosipulia
Valmistusohje
Pese, kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka sekä halkaistu, huuhdeltu purjo. Mandolini-kasvileikkuri on tässä oiva apu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon liemi ja tomaattipyree. Sekoittele ja anna kypsyä 5 minuuttia.
Lisää raakamakkarasta puristetut pienet pyörykät. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes makkarapyörykät ja kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.
Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia ja tarjoa lisänä hyvää leipää.
Vinkki
Jos pidät tulisesta sopasta, valitse chilillä maustettuja raakamakkaroita tai lisää keittoon pilkottua punaista chilipalkoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

