Raakamakkarakeitto
Purista makkarakeittoon siskonmakkaroiden sijaan vaihteeksi uudenmakuisia sattumia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Raakamakkarakeitto
4 annosta
Ainekset
- 400 g perunoita (kiinteä lajike)
- 200 g porkkanoita
- 125 g palsternakkaa
- 10 cm pala purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 l liha- tai kasvislientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 300 g raakamakkaroita
Pinnalle
- ruohosipulia
Valmistusohje
Pese, kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka sekä halkaistu, huuhdeltu purjo. Mandolini-kasvileikkuri on tässä oiva apu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon liemi ja tomaattipyree. Sekoittele ja anna kypsyä 5 minuuttia.
Lisää raakamakkarasta puristetut pienet pyörykät. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes makkarapyörykät ja kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.
Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia ja tarjoa lisänä hyvää leipää.
Vinkki
Jos pidät tulisesta sopasta, valitse chilillä maustettuja raakamakkaroita tai lisää keittoon pilkottua punaista chilipalkoa.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Keitetty rapu on herkkupöytien kuningas – sopii hyvin vähän hienommillekin nyyttäreille5.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Tämä maailmalta laivattu tuote helpotti aikanaan ruuan säilömistä – tavalliselle kansalle sen hankkiminen saattoi silti olla liian kallista tai hankalaa5.8.
- Kantarellipiiras hurmaa kaikki sienien ystävät – kylmäsavuporo tuo makuun potkua5.8.