Nektariini-rahkapiiras
Mantelimassa, mehukkaat nektariinit ja raikas rahka täydentävät toisiaan herkullisessa piirakassa.
Mantelimassa, mehukkaat nektariinit ja raikas rahka täydentävät toisiaan herkullisessa piirakassa. Kuva: Kari SalonenNektariini-rahkapiiras
10–12 palaa
Ainekset
Pohja
- 100 g mantelimassaa
- 125 g voita
- ¼ tl suolaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- noin 1 ¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ rkl perunajauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus sitruunankuoriraastetta
- ripaus suolaa
Päälle
- 4–5 nektariinia
- ¾ dl mantelilastuja
- (1 rkl tomusokeria)
Valmistusohje
Murustele mantelimassa kulhoon. Jos mantelimassa on kovaa, raasta se karkealla terällä. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja suola. Sekoita jauhot taikinaan.
Taputtele taikina jauhotetuilla sormilla piirasvuoan (Ø 28–30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kumoa rahka kulhoon. Sekoita joukkoon kerma ja munat. Sekoita sokerit ja perunajauhot keskenään ja lisää joukkoon. Mausta sitruunalla ja suolaripauksella.
Halkaise huuhdellut nektariinit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.
Kaada rahkatäyte esipaistetulle pohjalle. Lado nektariinit päälle nätisti. Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
