Rapsakkaa ja etikkaista – testaa nopeasti valmistuvia hölskyretikoita
Rapsakka retikka on elementissään dippivihanneksena, vokki- ja pataruoissa, raasteissa ja pikkelöitynä.Kirpeänmakuinen, useimmiten vaaleakuorinen retikka on yksi vanhimmista viljelykasviksista. Suomessa kuluttajat ovat löytäneet sen kunnolla vasta aasialaisen ruokakulttuurin nousun myötä.
Retiisinsukuinen juures saattaa kasvaa jopa puolen metrin mittaiseksi patukaksi, mutta myös pyöreitä lajikkeita on olemassa.
Piparjuuriset hölskytysretikat
saanti noin ½ litraa
- Ainekset
- 300 g retikkaa
- Liemi
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl vettä
- ½ tl suolaa
- muutama lastu piparjuurta
- Lisäksi
- ½ dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Kuori retikka ja leikkaa se ohuen ohuiksi viipaleiksi mielellään vihannesleikkurilla.
Mittaa liemen ainekset tiiviisti suljettavaan puolen litran purkkiin ja hölskytä, kunnes sokeri on liuennut.
Kerrostele retikat purkkiin tillisilpun kera ja sulje purkki. Hölskytä reippaasti, jotta liemi sekoittuu viipaleisiin tasaisesti.
Siirrä retikat jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Kääntele purkkia muutaman kerran.
Tarjoa sellaisenaan tai käytä vihersalaatin osana.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


