Söin täällä: Herkullisen risoton kruunaavat merileväkaviaari ja pähkinät
Aurajoen rannalla sijaitsevaan Hügge-ravintola on yksi monista Turun houkuttelevista lounaspaikoista.
Pehmeän risoton päälle asetellut lisukkeet tuovat annokseen kiinnostavia makuja ja rakenteita. Kuva: Laura KuivalahtiTurussa kiinnostavia ravintoloita löytyy joka nurkalta, mutta lounaslistojen selailu vie minut Aurajoen rannalla sijaitsevaan Hügge-ravintolaan.
Kodikkaasti sisustettu ravintola tarjoilee kasvisruokaa. Vierailupäivänä lounasvaihtoehtoina ovat avokadosalaatti, porkkanarisotto, portobelloburgeri ja vihreä curry. Valitsen risoton, jonka lisukkeina on merileväkaviaaria, fetaa, marinoitua fenkolia, cashewpähkinöitä, chiliöljyä ja rucolaa.
Alkupalana tarjoillaan herkullista ja sopivan öljyistä leipää. Aterian päättää herukkapiirakka teen tai kahvin kera. Aterian ehdoton jalokivi on kuitenkin risotto, johon runsaat päälliset tarjoavat vaihtelevia makuja ja rakenteita.
Lounasaikaan puheensorina nousee välillä harmittavan voimakkaaksi. Lisäksi keittiö unohtaa tilaukseni, ja odotan lounastani tunnin verran. Onneksi tällä kertaa ei ole kiire minnekään, vaan venähtänyt lounas on ihanan hyggeä.
Hügge, Linnankatu 3, Turku. www.hugge.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
